Inzichten

Empower teamleaders dankzij KPI’s op hun smartphone

- 23 February 2019

Ben je ook van mening dat teamleaders zich meer verantwoordelijk mogen voelen voor de prestaties van hun afdeling? Stel je voor dat ze meerdere malen per dag de prestatie van hun afdeling objectief kunnen beoordelen op hun smartphone, welke opportuniteiten zou dat kunnen bieden? De oplossing hiervoor hoeft helemaal niet duur te zijn, zo bewezen we bij Du Caju Printing!

20% sneller opleveren dankzij Lean Bouwen

- 18 February 2019

Circulair Bouwen, bouwindustrialisatie, BIM, VR, AR, Internet of Things,… Nieuwe technologieën bieden nieuwe kansen, ook in de bouw. Lean Bouwen geeft je het kader en de tools om doelgericht te verbeteren. Onze eerste resultaten liegen er niet om: bouwprojecten tot 20% korter opleveren, met een sterke daling in het aantal opleverpunten en een hoger rendement, is slechts het begin!

3-daags leertraject “Get lean in the digital age”

- 6 December 2018

Samen met Flanders Make en The Argonauts gaat Veltion van 13 tot 15 februari op ontdekking naar Nederland en Duitsland rond Industrie 4.0. Samen organiseren we een leertraject rond het thema “Get Lean in the digital age”. Inge Bruynooghe, ex-Managing Director van Philips Turnhout, neemt ons 3 dagen mee naar innovatieve bedrijven en onderzoekscentra in Vlaanderen, Nederland en Duitsland.

Ontdek 5S en werkinstructies “in the digital age”

- 14 September 2018

Het volhouden van een nette en geordende werkpostorganisatie, een gestandaardiseerde manier van werken aanhouden,… Stuk voor stuk grote uitdagingen. Azumuta biedt een all-in-one softwareplatform voor het digitaal beheren én verbeteren van werkinstructies. Op donderdag 25 oktober stellen we dit graag voor in een gratis seminarie aan de hand van praktijkcases die we eerder samen met Azumata realiseerden.

Met QRM dubbel zo snel leveren dan de concurrentie

- 28 June 2018

In juni vond in Eindhoven de World QRM Conference plaats. Quick Response Manufacturing is een bedrijfsbrede strategie om de doorlooptijd op de werkvloer en in de kantoren te verkorten en vertoont heel veel gelijkenissen met Lean. Om mee te zijn met de laatste nieuwe ontwikkelingen, hebben wij deze conferentie bijgewoond, zodat we hieronder de 3 highlights met jou kunnen delen.

Sneller verbeteren met slimme, digitale experimenten in Excel

- 22 May 2018

Verbeteren organiseer je het best op basis van facts & figures. Als je de Industrie 4.0-apostelen mag geloven, kan “meten” via machine learning zelfs leiden tot autonome verbetering, zonder nog enige menselijke tussenkomst. Maar waar begin je? Hoe vang je de overvloed aan data best op? Schaf je meteen een duur BI-pakket aan, of kan het anders?

Waarom je nood hebt aan Lean in jouw digitale transformatie

- 12 March 2018

Organisaties kunnen enkel ten volle de voordelen van moderne technologieën plukken als ze hun digitalisatie inspanningen koppelen aan een bedrijfsbrede Lean transformatie. Voor bedrijven die van start gaan met of aan het evolueren zijn op vlak van digitalisering zijn volgende 5 tips enorm belangrijk. [Source: Lean Institute Brasil]